An antioxidant ingredient for enrichment of especially bakery or meat or dairy products and a bakery, meat and dairy product enriched with this ingredient
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898122" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898122 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12520/18:43898122
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032058.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032058.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antioxidační složka pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků a pekařský, masný a mléčný výrobek obohacený touto složkou
Original language description
Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů. Tím omezují proces oxidace v organismu, proto jsou jako konzervanty přidávány do potravin, které by jinak byly oxidací poškozovány. Úkolem technického řešení je vytvoření antioxidační složky pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků, která by odstraňovala výše uvedené nedostatky, která by zajišťovala zvýšený obsah antioxidantů ve výrobcích nad běžně dosahovanou úroveň, a tím zajistila konzumentům jejich přísun i z potravin, kde jejich přirozený výskyt není příliš vysoký nebo kde se nenacházejí vůbec.
Czech name
Antioxidační složka pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků a pekařský, masný a mléčný výrobek obohacený touto složkou
Czech description
Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů. Tím omezují proces oxidace v organismu, proto jsou jako konzervanty přidávány do potravin, které by jinak byly oxidací poškozovány. Úkolem technického řešení je vytvoření antioxidační složky pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků, která by odstraňovala výše uvedené nedostatky, která by zajišťovala zvýšený obsah antioxidantů ve výrobcích nad běžně dosahovanou úroveň, a tím zajistila konzumentům jejich přísun i z potravin, kde jejich přirozený výskyt není příliš vysoký nebo kde se nenacházejí vůbec.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
CZ 32058
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r.o., Č. Krumlov, MAUS - výroba s.r.o., Č. Budějovice, Jaroslav Auský Lomnice nad Luž.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)