All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The offer of lactose-free dairy products and the knowledge of general public about lactose intolerance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F20%3A43901671" target="_blank" >RIV/60076658:12220/20:43901671 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2020/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2020/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nabídka bezlaktózových mléčných výrobků a informovanost veřejnosti o laktózové intoleranci

  • Original language description

    Řešením laktózové intolerance, jedné z nejčastějších metabolických poruch, je bezlaktózová dieta. Nabídku bezlaktózových mléčných výrobků na našem trhu, zahrnující prakticky všechny mléčné výrobky od jogurtů po sýry, lze hodnotit velmi příznivě. Dotazníkovým šetřením byla prověřována informovanost respondentů z řad široké veřejnosti (n=306) o problematice laktózové intolerance. Ačkoliv většina respondentů (79 %) pojem laktózová intolerance znala, někteří jej zaměňovali s alergií na mléčné bílkoviny. I když byl při posouzení nabídky na tuzemském trhu zjištěn velmi široký výběr výrobků, pouze 23 % respondentů označilo současnou nabídku za dostatečnou.

  • Czech name

    Nabídka bezlaktózových mléčných výrobků a informovanost veřejnosti o laktózové intoleranci

  • Czech description

    Řešením laktózové intolerance, jedné z nejčastějších metabolických poruch, je bezlaktózová dieta. Nabídku bezlaktózových mléčných výrobků na našem trhu, zahrnující prakticky všechny mléčné výrobky od jogurtů po sýry, lze hodnotit velmi příznivě. Dotazníkovým šetřením byla prověřována informovanost respondentů z řad široké veřejnosti (n=306) o problematice laktózové intolerance. Ačkoliv většina respondentů (79 %) pojem laktózová intolerance znala, někteří jej zaměňovali s alergií na mléčné bílkoviny. I když byl při posouzení nabídky na tuzemském trhu zjištěn velmi široký výběr výrobků, pouze 23 % respondentů označilo současnou nabídku za dostatečnou.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    75

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    118-122

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database