Lactose - necessary and problematic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879702" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879702 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Laktóza - nezbytná i problematická
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení nutričního a technologického významu laktózy, výskyt laktózové intolerance a hledání možností řešení laktózové intolerance a výroba výrobků bezlaktózových a s nízkým obsahem laktózy. Prodej bezlaktózových či nízkolaktózových výrobků je nejrychleji rostoucím segmentem v celém mlékárenském průmyslu. Práce nabízí výsledky vlastních studií o obsahu laktózy 162 v mléčných výrobcích s doporučením možností pro konzumenty s laktózovou intolerancí.
Czech name
Laktóza - nezbytná i problematická
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení nutričního a technologického významu laktózy, výskyt laktózové intolerance a hledání možností řešení laktózové intolerance a výroba výrobků bezlaktózových a s nízkým obsahem laktózy. Prodej bezlaktózových či nízkolaktózových výrobků je nejrychleji rostoucím segmentem v celém mlékárenském průmyslu. Práce nabízí výsledky vlastních studií o obsahu laktózy 162 v mléčných výrobcích s doporučením možností pro konzumenty s laktózovou intolerancí.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-785-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
156-162
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2021
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—