All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food waste in households

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F22%3A43905517" target="_blank" >RIV/60076658:12510/22:43905517 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79" target="_blank" >http://omp.ef.jcu.cz/index.php/EF/catalog/book/79</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech

  • Original language description

    Tento příspěvek pojednává o potravinovém odpadu v domácnostech. Cílem je analyzovat spotřebitelskéchování a nakládání s potravinovým odpadem domácností v Jihočeském kraji. Jakou roli hraje znalost konceptuudržitelného rozvoje? Jak sociodemografické charakteristiky spotřebitelů ovlivňují tento přístup? Použité metody seopírají o kvantitativní přístup – dotazníkové šetření na úrovni spotřebitelů. Celkem se šetření zúčastnilo 501 respondentů(spotřebitelů) převážně z Jihočeského kraje. Výsledky ukazují, že přístup jihočeských domácností k potravinovémuodpadu v kontextu udržitelné spotřeby je zodpovědný. Byl také potvrzen vliv znalosti konceptu udržitelného rozvoje a vlivsociodemografických charakteristik spotřebitelů.

  • Czech name

    FOOD WASTE – Potravinový odpad v domácnostech

  • Czech description

    Tento příspěvek pojednává o potravinovém odpadu v domácnostech. Cílem je analyzovat spotřebitelskéchování a nakládání s potravinovým odpadem domácností v Jihočeském kraji. Jakou roli hraje znalost konceptuudržitelného rozvoje? Jak sociodemografické charakteristiky spotřebitelů ovlivňují tento přístup? Použité metody seopírají o kvantitativní přístup – dotazníkové šetření na úrovni spotřebitelů. Celkem se šetření zúčastnilo 501 respondentů(spotřebitelů) převážně z Jihočeského kraje. Výsledky ukazují, že přístup jihočeských domácností k potravinovémuodpadu v kontextu udržitelné spotřeby je zodpovědný. Byl také potvrzen vliv znalosti konceptu udržitelného rozvoje a vlivsociodemografických charakteristik spotřebitelů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50203 - Industrial relations

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Studentská vědecká a odborná činnost 2022. Sborník vybraných příspěvků studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

  • ISBN

    978-80-7394-927-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    95-99

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Apr 21, 2022

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article