All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000043 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters

  • Original language description

    Increase in a large starch granule fraction in non-malted caryopses of spring barley was in the followed set of varieties accompanied with statistically significant decline in values of extract, glycide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index,modification by the Carlsberg? s method, wort colour and starch content. The more favourable (higher) ratio of large starch granules in two and six row winter varieties is not utilized for creation of extract likely due to a lower activity of cytolytic and proteolytic enzymes.

  • Czech name

    Vztah distribuce velikosti škrobových a vybraných sladovnických znaků

  • Czech description

    Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikacemetodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: The influence of distribution of size of starch granules on the technological quality of barley</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 30th EBC Congress, Prague 2005

  • ISBN

    90-70143-23-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    76-82

  • Publisher name

    Fachverlag Hans Carl

  • Place of publication

    Nürnberg

  • Event location

    Praha

  • Event date

    May 14, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article