Relation between the starch grain dimension distribution and selected malting parameters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000320" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000320 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků
Original language description
Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikacemetodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu.
Czech name
Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků
Czech description
Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikacemetodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: The influence of distribution of size of starch granules on the technological quality of barley</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
21. Pivovarsko-sladařské dny
ISBN
0023-5830
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
295
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Place of publication
Praha
Event location
Ústí nad Labem
Event date
Oct 6, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—