All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Phytoestrogens in brewing raw materials and beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000314" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000314 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fytostrogeny v pivovarských surovinách a pivu

  • Original language description

    Fytoestrogeny ze skupiny isoflavonoidů jsou roslinné fytohormony s estrogenní aktivitou, které simulijí biologický účinek 17-?-estradiolu a mají další příznivé účinky na lodské zdraví. Byl zkoumán vliv odrůdy ječmene a chmele na obsah fytoestrogenů v pivovarských surovinách. V modelových varních pokusech byl studovám vliv technologických podmínek přípravy sladimy, mladiny, kvašení a koloidní stabilizace piva na ztráty fytoestrogenů. Byly stanovovány důležité fytoestrogey - dainzein, genistein, formononetin and biochanin A. Bylo zjištěno, že výběr pivovarských surovin, ječmene stejně jako chmele má význasmný vliv na obsah fytoestrogenů v pivu. Užitá pivovarská technologie má výzmaný vliv na ztráty fytoestrogenů v průběhu výroby piva.

  • Czech name

    Fytostrogeny v pivovarských surovinách a pivu

  • Czech description

    Fytoestrogeny ze skupiny isoflavonoidů jsou roslinné fytohormony s estrogenní aktivitou, které simulijí biologický účinek 17-?-estradiolu a mají další příznivé účinky na lodské zdraví. Byl zkoumán vliv odrůdy ječmene a chmele na obsah fytoestrogenů v pivovarských surovinách. V modelových varních pokusech byl studovám vliv technologických podmínek přípravy sladimy, mladiny, kvašení a koloidní stabilizace piva na ztráty fytoestrogenů. Byly stanovovány důležité fytoestrogey - dainzein, genistein, formononetin and biochanin A. Bylo zjištěno, že výběr pivovarských surovin, ječmene stejně jako chmele má význasmný vliv na obsah fytoestrogenů v pivu. Užitá pivovarská technologie má výzmaný vliv na ztráty fytoestrogenů v průběhu výroby piva.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3299" target="_blank" >QF3299: The development of manufacturing technology of low alcoholic beer rich in phytoestrogens content and with a favorable effect on women's health.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    21. Pivovarsko-sladařské dny

  • ISBN

    0023-5830

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    298

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Ústí nad Labem

  • Event date

    Oct 6, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article