All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000420" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000420 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer

  • Original language description

    Phytoestrogens in different malting barley and hop varieties was investigated. An effect of brewing technology on phytoestrogens content in beer was examined. Significant differences among barley as well as hop varieties were detected. Mashing procedure,hopping technology, fermentation and beer colloidal stabilization have significant impact on phytoestrogens content in beer. There were developed manufacturing technology of low-alcohol pale table beer rich in phytoestrogens based on brewing raw materials selection and optimization of beer brewing process. Results of clinical-laboratory prospective medicinal study proved that this beer evidently reduced acute climacteric symptoms of women.

  • Czech name

    Vliv pivovarských surovin a pivovarské technologie na obsah fytoestrogenů v pivu

  • Czech description

    Byl studován obsah fytoestrogenů v různých odrůdách ječmene a chmele. Byl zkoumán vliv pivovarské technologie na obsah fytoestrogenů v pivu. Byly zjištěny významné rozdíly jak mezi odrůdami ječmene, tak chmele. Byl zjištěn významný vliv technologie rmutování, chmelení, kvašení a koloidní stabilizace piva na obsah fytoestrogenů v pivu. Byla vypracována technologie výroby lehkého světlého piva se sníženým obsahem alkoholu založená na výběru pivovarských surovin a optimalizaci procesu výroby piva. Výsledkyklinicko-laboratorní prospektivní medicínské studie prokázaly, že toto pivo průkazně snižuje u žen akutní klimakterické symptomy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3299" target="_blank" >QF3299: The development of manufacturing technology of low alcoholic beer rich in phytoestrogens content and with a favorable effect on women's health.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 31th EBC Congress

  • ISBN

    978-90-70143-24-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    1199-1206

  • Publisher name

    Fachverlag Hans Carl

  • Place of publication

    Nürnberg

  • Event location

    Venice

  • Event date

    May 6, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article