Phytoestrogens in brewing raw materials and beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000312" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000312 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fytostrogeny v pivovarských surovinách a pivu
Original language description
Fytoestrogeny ze skupiny isoflavonoidů jsou roslinné fytohormony s estrogenní aktivitou, které simulijí biologický účinek 17-?-estradiolu a mají další příznivé účinky na lodské zdraví. Byl zkoumán vliv odrůdy ječmene a chmele na obsah fytoestrogenů v pivovarských surovinách. V modelových varních pokusech byl studovám vliv technologických podmínek přípravy sladimy, mladiny, kvašení a koloidní stabilizace piva na ztráty fytoestrogenů. Byly stanovovány důležité fytoestrogey - dainzein, genistein, formononetin and biochanin A. Bylo zjištěno, že výběr pivovarských surovin, ječmene stejně jako chmele má význasmný vliv na obsah fytoestrogenů v pivu. Užitá pivovarská technologie má výzmaný vliv na ztráty fytoestrogenů v průběhu výroby piva. Byla provedena lékařská klinicko -laboratorní prospektivní studie. Bylo zjištěno, že příjem 0,3 l denně 8% piva bohatého na fytoestrogeny mělo významný účinek na zmírnění klimakterických symptomů.
Czech name
Fytostrogeny v pivovarských surovinách a pivu
Czech description
Fytoestrogeny ze skupiny isoflavonoidů jsou roslinné fytohormony s estrogenní aktivitou, které simulijí biologický účinek 17-?-estradiolu a mají další příznivé účinky na lodské zdraví. Byl zkoumán vliv odrůdy ječmene a chmele na obsah fytoestrogenů v pivovarských surovinách. V modelových varních pokusech byl studovám vliv technologických podmínek přípravy sladimy, mladiny, kvašení a koloidní stabilizace piva na ztráty fytoestrogenů. Byly stanovovány důležité fytoestrogey - dainzein, genistein, formononetin and biochanin A. Bylo zjištěno, že výběr pivovarských surovin, ječmene stejně jako chmele má význasmný vliv na obsah fytoestrogenů v pivu. Užitá pivovarská technologie má výzmaný vliv na ztráty fytoestrogenů v průběhu výroby piva. Byla provedena lékařská klinicko -laboratorní prospektivní studie. Bylo zjištěno, že příjem 0,3 l denně 8% piva bohatého na fytoestrogeny mělo významný účinek na zmírnění klimakterických symptomů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3299" target="_blank" >QF3299: The development of manufacturing technology of low alcoholic beer rich in phytoestrogens content and with a favorable effect on women's health.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XVII. konference technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
80-7080-609-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
12
Publisher name
VŠCHT
Place of publication
Praha
Event location
Plzeň
Event date
Jun 15, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—