All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relationship between the ratio of large and small sarch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000347" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000347 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Relationship between the ratio of large and small sarch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties

  • Original language description

    The ratio of large and small barley starch granules was determined by gravitation field-flow fractionation (GFFF) under optimized conditions. Monitoring was conducted with 108 samples. The two-row winter varieties had the highest ratios of large and small starch granules A/B. On the other hand, the two-row varieties of spring malting barley had the lowest ratios A/B. The ratios of large and small starch granules A/B of six-row winter varieties were betwen the previous groups. The obtaind relationship between the ratio of large and small starch granules and malting properties for this set of barely varieties is opposite to previous expectations, assuming that spring malting barley varieties have higher ratios of large and small starch granules than winter ones. GFFF was shown as a suitable technique for the determination of the ratio A/B starch granules.

  • Czech name

    Vztah mezi poměrem velkých a malých škrobových zrn určený gravitační field-flow farkcionací a sladovnická kvalita odrůd ječmene

  • Czech description

    Poměr velkých a malých škrobových zrn byl stanoven metodou GFFF v optimalizovaných podmínkách. Sledování bylo provedeno u 108 vzorků. Nejvyšší poměr velkých a malých škrobových zrn A/B měly dvouřadé ozimé odrůdy. Na druhé straně, dvouřadé odrůdy jarníhosladovnického ječmene měl nejnižší poměr A/B. Poměr velkých a malých škrobových zrn A/B šestiřadých ozimých odrůd byly mezi předchozími skupinami. Získaný vztah mezi poměrem velkých a malých škrobových zrn a sladovnických vlastností pro tento soubor odrůd ječmene je v kontrastu s předchozími očekáváními, které předpokládaly, že odrůdy jarního sladovnického ječmene mají větší poměr velkých a malých škrobových zrn než ozimé. GFFF se ukázala, jako vhodná metoda pro stanovení poměru A/B škrobových zrn.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: The influence of distribution of size of starch granules on the technological quality of barley</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Liquid Chromatography and Related Technologies

  • ISSN

    1082-6076

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    30

  • Issue of the periodical within the volume

    9-10

  • Country of publishing house

    US - UNITED STATES

  • Number of pages

    13

  • Pages from-to

    1289-1301

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database