All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cryopreservation of brewer?s yeast in the RIBM Collection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000411" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000411 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kryoprezervace pivovarských kvasinek sbírky VÚPS

  • Original language description

    Čisté kultury pivovarských kvasinek lze dlouhodobě uchovávat několika různými způsoby. Základní technikou je pravidelné pasážování kultur ze šikmých agarů na čerstvé médium, jejich kultivace při optimální teplotě a následné uskladnění při chladničkové teplotě do doby dalšího pasážování. Pro dlouhodobé uchovávání mikroorganizmů obecně je často využívána lyofilizace, která je však méně vhodná pro pivovarské kvasinky, neboť průměrná viabilita kvasničných buněk po oživení je přibližně 10%. Nejvhodnějším způsobem dlouhodobého uchovávání pivovarských kvasinek je kryoprezervace, tj. skladování životaschopných kvasničných buněk při teplotách nižších než - 139°C. Pokud je celý postup kryoprezervace prováděn správně, dosahuje viabilita buněk po oživení až 95 %,v závislosti na kmeni kvasinek. Od roku 2006 je na VÚPS, a.s. zaváděna kryoprezervace pivovarských kvasinek. Kmeny se uchovávají v polypropylenových slámkách a kryozkumavkách v ochranném médiu s 10 % glycerolem při teplotě -196°C.

  • Czech name

    Kryoprezervace pivovarských kvasinek sbírky VÚPS

  • Czech description

    Čisté kultury pivovarských kvasinek lze dlouhodobě uchovávat několika různými způsoby. Základní technikou je pravidelné pasážování kultur ze šikmých agarů na čerstvé médium, jejich kultivace při optimální teplotě a následné uskladnění při chladničkové teplotě do doby dalšího pasážování. Pro dlouhodobé uchovávání mikroorganizmů obecně je často využívána lyofilizace, která je však méně vhodná pro pivovarské kvasinky, neboť průměrná viabilita kvasničných buněk po oživení je přibližně 10%. Nejvhodnějším způsobem dlouhodobého uchovávání pivovarských kvasinek je kryoprezervace, tj. skladování životaschopných kvasničných buněk při teplotách nižších než - 139°C. Pokud je celý postup kryoprezervace prováděn správně, dosahuje viabilita buněk po oživení až 95 %,v závislosti na kmeni kvasinek. Od roku 2006 je na VÚPS, a.s. zaváděna kryoprezervace pivovarských kvasinek. Kmeny se uchovávají v polypropylenových slámkách a kryozkumavkách v ochranném médiu s 10 % glycerolem při teplotě -196°C.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    16

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 1, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article