Method of determining applicability of certain strain or mixture of strains of brewer?s yeast for testing usability of the given strain or the mixture of strains of brewer?s yeast for HGB technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000987" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000987 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB
Original language description
Řešení se týká způsobu zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB. Jeho podstata spočívá v tom, že daný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek se zaočkuje do kultivační půdy tvořené sterilní pivní mladinou s obsahem extraktu alespoň 16 % hmotnostních, která obsahuje alespoň 7 % objemových ethanolu, a kultivuje se za teploty 10 až 12 °C, přičemž pokud alespoň po 120 hodinách kultivace vytvoří sediment, je příslušný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek vhodná k testování použitelnosti pro technologii HGB standardním postupem.
Czech name
Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB
Czech description
Řešení se týká způsobu zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB. Jeho podstata spočívá v tom, že daný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek se zaočkuje do kultivační půdy tvořené sterilní pivní mladinou s obsahem extraktu alespoň 16 % hmotnostních, která obsahuje alespoň 7 % objemových ethanolu, a kultivuje se za teploty 10 až 12 °C, přičemž pokud alespoň po 120 hodinách kultivace vytvoří sediment, je příslušný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek vhodná k testování použitelnosti pro technologii HGB standardním postupem.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
304311
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jan 15, 2014
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence