Tocols content in rye kernels (Secale cereale L. var. multicaule METZG. Ex ALEF)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000446" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000446 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26296080:_____/08:#0000090
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah tokolů v obilkách žita trstnatého (Secale cereale L. var. multicaule METZG. Ex ALEF)
Original language description
Koncentrace tokolů byla stanovena v obilkách žita trstnatého (Secale cereale L. var. multicaule METZG. Ex ALEF) a ve sladu vyrobeném z tohoto druhu žita. Ve vzorku bylo detekováno všech osm derivátů tokolů. Nejvyšších hodnoty byly zaznamenány alfa-tokoferolu a alfa-tokotrienolu (14,16 a 15,09 mg*kg-1). Byl zjištěn poměr tokotrienolů a tokoferolů (1,09). Celkový zjištěný obsah tokolů v obilkách činil 49,55 mg*kg-1. Vypočtený obsah ekvivalentu vitamínu E v obilkách dosáhl hodnoty 19,68 mg*kg-1. Nejvyšší podobnost tokolového profilu žita byla nalezena u ječmene. Výsledky potvrzují vhodnost obilek žita trstnatého jako zdroje tokolů v potravě.
Czech name
Obsah tokolů v obilkách žita trstnatého (Secale cereale L. var. multicaule METZG. Ex ALEF)
Czech description
Koncentrace tokolů byla stanovena v obilkách žita trstnatého (Secale cereale L. var. multicaule METZG. Ex ALEF) a ve sladu vyrobeném z tohoto druhu žita. Ve vzorku bylo detekováno všech osm derivátů tokolů. Nejvyšších hodnoty byly zaznamenány alfa-tokoferolu a alfa-tokotrienolu (14,16 a 15,09 mg*kg-1). Byl zjištěn poměr tokotrienolů a tokoferolů (1,09). Celkový zjištěný obsah tokolů v obilkách činil 49,55 mg*kg-1. Vypočtený obsah ekvivalentu vitamínu E v obilkách dosáhl hodnoty 19,68 mg*kg-1. Nejvyšší podobnost tokolového profilu žita byla nalezena u ječmene. Výsledky potvrzují vhodnost obilek žita trstnatého jako zdroje tokolů v potravě.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
56
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—