All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Do we appreciate yeast enough ?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000492" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000492 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Do we appreciate yeast enough ?

  • Original language description

    The Research Institute of Brewing and Malting built a line for propagation and preparation of compressed yeast having a very good stability. Based on the evaluation by means of flow cytometry, a shelf-life time of up to 3 weeks can be granted for the yeast storage temperatures around 0 °C. This allows their distribution even for very long distances. A suitable yeast strain can be selected from the collection hold by the Research Institute of Brewing and Malting, which contains 130 strains with various technological properties.

  • Czech name

    Vážíme si dostatečně kvasinek ?

  • Czech description

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský realizoval linku na propagaci a přípravu lisovaných kvasnic, které mají velmi dobrou trvanlivost. Na základě hodnocení průtokovou cytometrií je možno na tyto kvasnice poskytovat záruku až 3 týdny při teplotách skladování blízkých 0 °C. To umožńuje jejich distribuci i na velmi dlouhé vzdálenosti. Vhodný kmen kvasnic pro konkrétní podmínky pivovaru je možno vybrat ze sbírky uchovávané ve VÚPS, obsahující 130 kmenů s různými technologickými vlastnostmi.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2A-2TP1%2F031" target="_blank" >2A-2TP1/031: Research of technologies and preparation of an unique line for fermentation of historical strains of brewing yeasts for industrial purposes.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    55

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database