All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Buckwheat malt suitable for preparation of beer suitable for celiacs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000547" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000547 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky

  • Original language description

    Řešení se týká pohankového sladu využitelného jako částečná náhražka ječného sladu pro přípravu piva vhodného pro konzumaci celiatiky splňující normou stanovenou hodnotu obsahu glutenu v sušině při zachování senzorických vlastností tradičního českého piva. Pohankový slad podle technického řešení je zastoupen ve směsi s ječným sladem v množství maximálně 50 hmotn. % celkové hmotnosti směsi, přičemž tato směs obsahuje minimálně 82 % hmotnostních extraktu v sušině, doba zcukření je maximálně 60 minut, vykazuje maximálně 75% prokvašení, maximální barvu 4,5 [j. EBC] a dále obsahuje 100 - 250 ?g/100 ml rutinu. Pohankový slad je také vhodný pro přípravu bulguru 2 h hvozděním při 105 °C ke konzumaci samostatně jako pochutina nebo jako přísada k ochucení jinýchpotravin.

  • Czech name

    Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky

  • Czech description

    Řešení se týká pohankového sladu využitelného jako částečná náhražka ječného sladu pro přípravu piva vhodného pro konzumaci celiatiky splňující normou stanovenou hodnotu obsahu glutenu v sušině při zachování senzorických vlastností tradičního českého piva. Pohankový slad podle technického řešení je zastoupen ve směsi s ječným sladem v množství maximálně 50 hmotn. % celkové hmotnosti směsi, přičemž tato směs obsahuje minimálně 82 % hmotnostních extraktu v sušině, doba zcukření je maximálně 60 minut, vykazuje maximálně 75% prokvašení, maximální barvu 4,5 [j. EBC] a dále obsahuje 100 - 250 ?g/100 ml rutinu. Pohankový slad je také vhodný pro přípravu bulguru 2 h hvozděním při 105 °C ke konzumaci samostatně jako pochutina nebo jako přísada k ochucení jinýchpotravin.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Research and development of technology susceptible to produce the beer for people with celiac disease (gluten free beer)</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    20730

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence