Buckwheat malt suitable for preparation of beer suitable for celiacs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000547" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000547 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky
Original language description
Řešení se týká pohankového sladu využitelného jako částečná náhražka ječného sladu pro přípravu piva vhodného pro konzumaci celiatiky splňující normou stanovenou hodnotu obsahu glutenu v sušině při zachování senzorických vlastností tradičního českého piva. Pohankový slad podle technického řešení je zastoupen ve směsi s ječným sladem v množství maximálně 50 hmotn. % celkové hmotnosti směsi, přičemž tato směs obsahuje minimálně 82 % hmotnostních extraktu v sušině, doba zcukření je maximálně 60 minut, vykazuje maximálně 75% prokvašení, maximální barvu 4,5 [j. EBC] a dále obsahuje 100 - 250 ?g/100 ml rutinu. Pohankový slad je také vhodný pro přípravu bulguru 2 h hvozděním při 105 °C ke konzumaci samostatně jako pochutina nebo jako přísada k ochucení jinýchpotravin.
Czech name
Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky
Czech description
Řešení se týká pohankového sladu využitelného jako částečná náhražka ječného sladu pro přípravu piva vhodného pro konzumaci celiatiky splňující normou stanovenou hodnotu obsahu glutenu v sušině při zachování senzorických vlastností tradičního českého piva. Pohankový slad podle technického řešení je zastoupen ve směsi s ječným sladem v množství maximálně 50 hmotn. % celkové hmotnosti směsi, přičemž tato směs obsahuje minimálně 82 % hmotnostních extraktu v sušině, doba zcukření je maximálně 60 minut, vykazuje maximálně 75% prokvašení, maximální barvu 4,5 [j. EBC] a dále obsahuje 100 - 250 ?g/100 ml rutinu. Pohankový slad je také vhodný pro přípravu bulguru 2 h hvozděním při 105 °C ke konzumaci samostatně jako pochutina nebo jako přísada k ochucení jinýchpotravin.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Research and development of technology susceptible to produce the beer for people with celiac disease (gluten free beer)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
20730
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence