All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer with reduced content of gluten and the method of its production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000841" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000841 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby

  • Original language description

    Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.

  • Czech name

    Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby

  • Czech description

    Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Research and development of technology susceptible to produce the beer for people with celiac disease (gluten free beer)</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    303804

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Mar 28, 2013

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence