Beer with reduced content of gluten and the method of its production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000841" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000841 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby
Original language description
Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.
Czech name
Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby
Czech description
Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Research and development of technology susceptible to produce the beer for people with celiac disease (gluten free beer)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
303804
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Mar 28, 2013
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence