All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of antioxidant activity of malt and beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000618" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000618 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva

  • Original language description

    Certifikovaná metodika stanovení antioxidační aktivity sladu, piva a meziproduktů jejich výroby je určena pro sladařské a pivovarské laboratoře i další pracoviště zabývající se hodnocením sladařské /pivovarské kvality ječmene a sladu. Hodnocení antioxidační aktivity je novým kritériem při posuzování kvality sladu. Metodika je určena pro podnikové laboratoře, umožňuje hodnotit antioxidační aktivitu vyráběného sladu a ve spojení s laboratorním sladováním i antioxidační potenciál nakupovaného ječmene a změn antioxidačních vlastností při skladování. Metodika je proto vhodným nástrojem pro šlechtění sladovnických odrůd ječmene s vysokým antioxidačním potenciálem a bude zařazena spolu se stanovením polyfenolů jako pomocné kritérium pro hodnocení odrůd vhodných pro České pivo dle Chráněného zeměpisného označení EU. V pivovaru může být tato metodika vodítkem při zpracování sladu s ohledem na senzorickou stabilitu piv a nástrojem mezioperační kontroly antioxidačních vlastností od sladu po pivo

  • Czech name

    Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva

  • Czech description

    Certifikovaná metodika stanovení antioxidační aktivity sladu, piva a meziproduktů jejich výroby je určena pro sladařské a pivovarské laboratoře i další pracoviště zabývající se hodnocením sladařské /pivovarské kvality ječmene a sladu. Hodnocení antioxidační aktivity je novým kritériem při posuzování kvality sladu. Metodika je určena pro podnikové laboratoře, umožňuje hodnotit antioxidační aktivitu vyráběného sladu a ve spojení s laboratorním sladováním i antioxidační potenciál nakupovaného ječmene a změn antioxidačních vlastností při skladování. Metodika je proto vhodným nástrojem pro šlechtění sladovnických odrůd ječmene s vysokým antioxidačním potenciálem a bude zařazena spolu se stanovením polyfenolů jako pomocné kritérium pro hodnocení odrůd vhodných pro České pivo dle Chráněného zeměpisného označení EU. V pivovaru může být tato metodika vodítkem při zpracování sladu s ohledem na senzorickou stabilitu piv a nástrojem mezioperační kontroly antioxidačních vlastností od sladu po pivo

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    MSMT-1M0570/M004

  • Regulation ID

    "neuvedeno"

  • Technical parameters

    osvědčení 153329/2011-MZE-17222 ze dne 24. srpna 2011

  • Economical parameters

    Ekonomické přínosy uplatnění metodiky ve výrobní praxi jsou nepřímé, jedná se o nástroj pro zkvalitnění kontroly nákupu surovin, ječmene a sladu a provozní kontroly při výrobě sladu a piva a nástroj pro hodnocení kvality při šlechtění odrůd ječmene.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů