The effect of temperature and length of malting on vitamin E content in malt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000703" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000703 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf" target="_blank" >http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu
Original language description
Byly zjištěny malé rozdíly v obsahu tokoferolů a v aktivitě vitaminu E při různé teplotě a délce sladování. Obsah luteinu a ?-karotenu byl pozitivně ovlivněn jak délkou sladování, tak i vyšší teplotou sladování. Průměrný obsah luteinu byl při teplotě klíčení 18 °C vyšší o 13,2 % než při teplotě klíčení 14 °C. Průměrný obsah ?-karotenu byl při teplotě klíčení 18 °C o 83 % vyšší ve srovnání s nižší teplotou klíčení.
Czech name
Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu
Czech description
Byly zjištěny malé rozdíly v obsahu tokoferolů a v aktivitě vitaminu E při různé teplotě a délce sladování. Obsah luteinu a ?-karotenu byl pozitivně ovlivněn jak délkou sladování, tak i vyšší teplotou sladování. Průměrný obsah luteinu byl při teplotě klíčení 18 °C vyšší o 13,2 % než při teplotě klíčení 14 °C. Průměrný obsah ?-karotenu byl při teplotě klíčení 18 °C o 83 % vyšší ve srovnání s nižší teplotou klíčení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
60
Issue of the periodical within the volume
12 (vědecká příloha časopisu)
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
409-412
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—