Beer and celiac disease
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000911" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000911 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivo a celiakie
Original language description
Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. Jedinou terapií je vyloučení lepku z potravy. Základem bezlepkové diety je naprosté vyloučení pšenice, žita, ječmene, ovsa a výrobků z nich. Za účelem vhodnosti konzumace piva pro celiaky byla analyzována piva z obchodní sítě metodou ELISA. Bylo analyzováno 33 vzorků českých a zahraničních piv, obsahy gliadinu se pohybovaly od <5,0 do 1335,5 mg/l. Přednáška na konferenci 25.Pivovarsko-sladařské dny, Praha , 2013.
Czech name
Pivo a celiakie
Czech description
Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. Jedinou terapií je vyloučení lepku z potravy. Základem bezlepkové diety je naprosté vyloučení pšenice, žita, ječmene, ovsa a výrobků z nich. Za účelem vhodnosti konzumace piva pro celiaky byla analyzována piva z obchodní sítě metodou ELISA. Bylo analyzováno 33 vzorků českých a zahraničních piv, obsahy gliadinu se pohybovaly od <5,0 do 1335,5 mg/l. Přednáška na konferenci 25.Pivovarsko-sladařské dny, Praha , 2013.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů