All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Traditional barley seminar - Barley caryopsis view of the surface

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001043 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch

  • Original language description

    Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.

  • Czech name

    Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch

  • Czech description

    Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů