Traditional barley seminar - Barley caryopsis view of the surface
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001043 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch
Original language description
Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.
Czech name
Tradiční ječmenářský seminář - Obilka ječmene pohled na povrch
Czech description
Obilka ječmene pohled na povrch. Poškozená zrna ječmene způsobují problémy v potravinářství i krmivářství a mohou negativně ovlivnit i kvalitu finálního výrobku. Výskyt jednotlivých typů vad a poškození zrn ječmene je popisován a hodnocen v různých státních, oborových či podnikových normách a předpisech uplatňovaných v odběratelsko dodavatelských vztazích. Z hlediska dopadu jednotlivých typů vad a poškození na výrobu sladu je možno je rozdělit poškození do dvou skupin. Nejzávažnějšími typy poškození jsou poškození, která znemožní zrnu ječmene ve sladovně vyklíčit. Do druhé skupiny patří takové vady a poškození, která nebrání zrnu ječmene klíčit. Klíčení však probíhá v jiném rytmu, než u zrn zdravých, nepoškozených. Dále do této skupiny můžeme zařadit vady či poškození, které neovlivní klíčení, ale ovlivní finální vzhled vyrobeného sladu.. Přednáška, Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 4. 11. 2014.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů