Quality of malting barley and its influence on beer and malt production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu
Original language description
Vady a poškození zrna ječmene mohou ovlivnit kvalitu sladu a následně kvalitu piva. ČSN 461100-5 rozděluje vady a poškození zrna ječmene na dvě skupinu. Na skupinu vad a poškození akceptovatelných a na skupinu vad a poškození z hlediska sladařského neakceptovatelných (zrna neschopná klíčit, zrna plesnivá). Především větší výskyt vad a poškození patřících do druhé skupiny může negativně ovlivnit výrobu (zvýšený obsah beta-glukanů ve sladině) a finální výrobek (mykotoxiny, gushing apod.). Přednáška. Seminář firmy Plzeňský Prazdroj, a.s. Online ječmenářský webinář 2021 (Setkání s dodavateli a obchodními partnery) Nošovice 2.12.2021.
Czech name
Kvalita sladovnického ječmene a její vliv na výroby piva a sladu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů