Damage and defects of barley grain
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000041" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000041 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Poškození a vady zrna ječmene
Original language description
Vady a poškození zrna ječmene mohou výrazným způsobem ovlivnit kvalitu sladu a následně i kvalitu finálního výrobku. Podle úrovně poškození se rozlišují dvě skupiny vad. Vady a poškození zrn, které nebrání zrnu vyklíčit. Zrna v této skupině ovlivní úroveň homogenity rozluštění. Zrna s vadami a poškozeními způsobujícími neschopnost zrna vyklíčit patří do druhé skupiny. Tato zrna olivňují především úroveň cytolytického rozluštění, mohou být i příčinou gushingu piva.Přednáška - Psota V.: Poškození a vady zrna ječmene. In: Seminář "Senzorická analýza ječmene a sladu" pro Heineken Slovensko Sladovne. 29. 9. 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno.
Czech name
Poškození a vady zrna ječmene
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů