The concentration in the brewing industry was reflected in the increased concentration of the malting industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001125 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu
Original language description
Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Homogenní slad je možné vyrobit pouze z homogenní, kvalitní a odrůdově čisté partie zrna ječmene, která zajistí homogenní klíčení v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Psota, V.: Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Czech name
Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu
Czech description
Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Homogenní slad je možné vyrobit pouze z homogenní, kvalitní a odrůdově čisté partie zrna ječmene, která zajistí homogenní klíčení v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Psota, V.: Koncentrace v pivovarském průmyslu se odrazila i ve zvýšené koncentraci sladařského průmyslu. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 22 - 26, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů