All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Concentration of malt production – the requirement for varietally pure barley lots

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001139" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001139 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koncentrace výroby sladu – požadavek na odrůdově čisté partie ječmene

  • Original language description

    V průběhu sladování dochází v obilce k mnoha změnám. Úroveň těchto fyziologických a biochemických změn (cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění) ovlivňuje finální kvalitu sladu. Každá odrůda se v průběhu výroby sladu chová trochu jinak, proto je důležité zpracovávat homogenní a odrůdově čisté partie kvalitního zrna ječmene, což zajistí homogenní klíčení, homogennní degradaci buněčných stěn, bílkovin a polysacharidů v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Přednáška na Schůzce pěstitelů sladovnického ječmene Sladovny Bernard, a.s. 18. 2. 2015, Rajhrad.

  • Czech name

    Koncentrace výroby sladu – požadavek na odrůdově čisté partie ječmene

  • Czech description

    V průběhu sladování dochází v obilce k mnoha změnám. Úroveň těchto fyziologických a biochemických změn (cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění) ovlivňuje finální kvalitu sladu. Každá odrůda se v průběhu výroby sladu chová trochu jinak, proto je důležité zpracovávat homogenní a odrůdově čisté partie kvalitního zrna ječmene, což zajistí homogenní klíčení, homogennní degradaci buněčných stěn, bílkovin a polysacharidů v průběhu sladování. Homogenita je i analytický termín. Pro stanovení homogenity byly vyvinuty různé analytické metody a speciální přístroje. Přednáška na Schůzce pěstitelů sladovnického ječmene Sladovny Bernard, a.s. 18. 2. 2015, Rajhrad.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů