All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Foods of plant origin - barley and malt slightly differently

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001182" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001182 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak

  • Original language description

    Ječmen se objevu je v mnoha výrobcích. Nejčastěji se používá pro výrobu krmných směsí pro hospodářská zvířata a pro výrobu sladu. Ze zrna ječmene se však vyrábí i mouka, kterou lze použít pro výrobu palčinek, chleba a dalších pekařských a cukrářských výrobků. Obecně zámý je ječmen v podobě krup různých velikostí. Pražené zrno ječmene je využíváno při výrobě kávovinových směsí. Z ječmenného sladu se vyrábí pivo a whisky. Sladové extrakty jsou konzumovány přímo jako sladidlo místo cukru nebo jsou využívány pří výrobě různých sušenek, ale i dalších pekařských a cukrářských výrobků. Některé výrobky z ječmene jsou prodávány jako potravinové doplňky. Přednáška – Psota, V.: Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak. Předmět: Druhy a složení potravin, studijní obor: Veterinární hygiena a ekologie 1. ročník magisterského studia. VFU Brno, 18. 11. 2015

  • Czech name

    Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak

  • Czech description

    Ječmen se objevu je v mnoha výrobcích. Nejčastěji se používá pro výrobu krmných směsí pro hospodářská zvířata a pro výrobu sladu. Ze zrna ječmene se však vyrábí i mouka, kterou lze použít pro výrobu palčinek, chleba a dalších pekařských a cukrářských výrobků. Obecně zámý je ječmen v podobě krup různých velikostí. Pražené zrno ječmene je využíváno při výrobě kávovinových směsí. Z ječmenného sladu se vyrábí pivo a whisky. Sladové extrakty jsou konzumovány přímo jako sladidlo místo cukru nebo jsou využívány pří výrobě různých sušenek, ale i dalších pekařských a cukrářských výrobků. Některé výrobky z ječmene jsou prodávány jako potravinové doplňky. Přednáška – Psota, V.: Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak. Předmět: Druhy a složení potravin, studijní obor: Veterinární hygiena a ekologie 1. ročník magisterského studia. VFU Brno, 18. 11. 2015

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů