Dormancy, post harvest barley maturation and sprouting
Result description
Content of the chapter “Dormancy, post harvest barley maturation and sprouting“: Significance of dormancy, post harvest maturation, factors affecting dormancy and post harvest maturation, effect of husks, pericarp and testa on caryopses dormancy the kernels affect the embryo and aleurone layer on the caryopsis dormancy, the effect of inhibitors and the stimulators of germination, break of dormancy and shortening of post-harvest ripening, sprouting.
Keywords
dormancypost harvest maturationpost-harvest ripeningsprouting
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Klíčivý klid (dormance), posklizňové dozrávání ječmene a porůstání
Original language description
Obsah kapitoly „Klíčivý klid (dormance), posklizňové dozrávání ječmene a porůstání“: význam dormance – klíčivého klidu, posklizňové dozrávání, faktory ovlivňující dormanci a posklizňové dozrávání, vliv pluch, oplodí a osemení na dormanci obilek, vliv zárodku a aleuronové vrstvy na dormanci obilek, vliv inhibitorů a stimulátorů klíčení, přerušení dormance a zkrácení posklizňového dozrávání, porůstání.
Czech name
Klíčivý klid (dormance), posklizňové dozrávání ječmene a porůstání
Czech description
Obsah kapitoly „Klíčivý klid (dormance), posklizňové dozrávání ječmene a porůstání“: význam dormance – klíčivého klidu, posklizňové dozrávání, faktory ovlivňující dormanci a posklizňové dozrávání, vliv pluch, oplodí a osemení na dormanci obilek, vliv zárodku a aleuronové vrstvy na dormanci obilek, vliv inhibitorů a stimulátorů klíčení, přerušení dormance a zkrácení posklizňového dozrávání, porůstání.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Sladařství - teorie a praxe výroby sladu
ISBN
978-80-87109-47-2
Number of pages of the result
10
Pages from-to
201-210
Number of pages of the book
626
Publisher name
Havlíček Brain Team
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—
Basic information
Result type
C - Chapter in a specialist book
CEP
GM - Food industry
Year of implementation
2015