Malting barley and malt from harvest 2016 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000076" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000076 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2016 v České republice
Original language description
Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Zrno ječmene bylo citlivé na vodu. Při máčení dobře přijímalo vodu. Vzhledem k nepříznivému průběhu počasí v době sklizně se v ječmeni a sladu vyskytují „černé plísně“. Slad má nižší průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Vysoký potenciál vzniku gushingu byl zjištěn u 20 % vzorků sladu. Z důvodu výskytu porostlosti, zvýšeného výskytu biologicky poškozených zrn a barevných změn zrna včetně výskytu „černých plísní“ a nižšího obsahu extraktu ve sladu lze očekávat průměrný sladovací ročník. Ječmenářská ročenka 2017. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Praha, 2017, pp. 153-163, ISBN 978-80-86576-76-3.
Czech name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2016 v České republice
Czech description
Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Zrno ječmene bylo citlivé na vodu. Při máčení dobře přijímalo vodu. Vzhledem k nepříznivému průběhu počasí v době sklizně se v ječmeni a sladu vyskytují „černé plísně“. Slad má nižší průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Vysoký potenciál vzniku gushingu byl zjištěn u 20 % vzorků sladu. Z důvodu výskytu porostlosti, zvýšeného výskytu biologicky poškozených zrn a barevných změn zrna včetně výskytu „černých plísní“ a nižšího obsahu extraktu ve sladu lze očekávat průměrný sladovací ročník. Ječmenářská ročenka 2017. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Praha, 2017, pp. 153-163, ISBN 978-80-86576-76-3.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů