All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley and malt from harvest 2016 in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000076" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000076 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2016 v České republice

  • Original language description

    Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Zrno ječmene bylo citlivé na vodu. Při máčení dobře přijímalo vodu. Vzhledem k nepříznivému průběhu počasí v době sklizně se v ječmeni a sladu vyskytují „černé plísně“. Slad má nižší průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Vysoký potenciál vzniku gushingu byl zjištěn u 20 % vzorků sladu. Z důvodu výskytu porostlosti, zvýšeného výskytu biologicky poškozených zrn a barevných změn zrna včetně výskytu „černých plísní“ a nižšího obsahu extraktu ve sladu lze očekávat průměrný sladovací ročník. Ječmenářská ročenka 2017. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Praha, 2017, pp. 153-163, ISBN 978-80-86576-76-3.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2016 v České republice

  • Czech description

    Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Zrno ječmene bylo citlivé na vodu. Při máčení dobře přijímalo vodu. Vzhledem k nepříznivému průběhu počasí v době sklizně se v ječmeni a sladu vyskytují „černé plísně“. Slad má nižší průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Vysoký potenciál vzniku gushingu byl zjištěn u 20 % vzorků sladu. Z důvodu výskytu porostlosti, zvýšeného výskytu biologicky poškozených zrn a barevných změn zrna včetně výskytu „černých plísní“ a nižšího obsahu extraktu ve sladu lze očekávat průměrný sladovací ročník. Ječmenářská ročenka 2017. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Praha, 2017, pp. 153-163, ISBN 978-80-86576-76-3.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů