Study of the content of flavonoids and prenylflavonoids in Czech hop varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000112" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000112 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium obsahu flavonoidů a prenylflavonoidů v českých odrůdách chmele
Original language description
Přednáška na celostátní odborné konferenci "27. Pivovarsko-sladařské dny", 26. - 27. 10. 2017, Olomouc. Chmel je zdrojem řady polyfenolových látek významných z hlediska pivovarského i zdravotní prospěšnosti. Řada z nich jsou antioxidanty s preventivním účinkem na civilizační choroby, kardiovaskulární a nádorová onemocnění. V příspěvku je shrnuto pětileté sledování flavanoidů a prenylflavanoidů u českých odrůd chmele. Obsah a složení polyfenolových látek je sice odrůdově specifické, ale významně závisí i na ročníku sklizně a dalších faktorech. Obsah polyfenolů situovaných v hmotě hlávky přitom nekoresponduje s obsahem alfa kyselin a vzájemný poměr silně závisí na ročníku, což se projeví na množství polyfenolů ve chmelení.
Czech name
Studium obsahu flavonoidů a prenylflavonoidů v českých odrůdách chmele
Czech description
Přednáška na celostátní odborné konferenci "27. Pivovarsko-sladařské dny", 26. - 27. 10. 2017, Olomouc. Chmel je zdrojem řady polyfenolových látek významných z hlediska pivovarského i zdravotní prospěšnosti. Řada z nich jsou antioxidanty s preventivním účinkem na civilizační choroby, kardiovaskulární a nádorová onemocnění. V příspěvku je shrnuto pětileté sledování flavanoidů a prenylflavanoidů u českých odrůd chmele. Obsah a složení polyfenolových látek je sice odrůdově specifické, ale významně závisí i na ročníku sklizně a dalších faktorech. Obsah polyfenolů situovaných v hmotě hlávky přitom nekoresponduje s obsahem alfa kyselin a vzájemný poměr silně závisí na ročníku, což se projeví na množství polyfenolů ve chmelení.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů