All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of the content of flavonoids and prenylflavonoids in Czech hop varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000112" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000112 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studium obsahu flavonoidů a prenylflavonoidů v českých odrůdách chmele

  • Original language description

    Přednáška na celostátní odborné konferenci "27. Pivovarsko-sladařské dny", 26. - 27. 10. 2017, Olomouc. Chmel je zdrojem řady polyfenolových látek významných z hlediska pivovarského i zdravotní prospěšnosti. Řada z nich jsou antioxidanty s preventivním účinkem na civilizační choroby, kardiovaskulární a nádorová onemocnění. V příspěvku je shrnuto pětileté sledování flavanoidů a prenylflavanoidů u českých odrůd chmele. Obsah a složení polyfenolových látek je sice odrůdově specifické, ale významně závisí i na ročníku sklizně a dalších faktorech. Obsah polyfenolů situovaných v hmotě hlávky přitom nekoresponduje s obsahem alfa kyselin a vzájemný poměr silně závisí na ročníku, což se projeví na množství polyfenolů ve chmelení.

  • Czech name

    Studium obsahu flavonoidů a prenylflavonoidů v českých odrůdách chmele

  • Czech description

    Přednáška na celostátní odborné konferenci "27. Pivovarsko-sladařské dny", 26. - 27. 10. 2017, Olomouc. Chmel je zdrojem řady polyfenolových látek významných z hlediska pivovarského i zdravotní prospěšnosti. Řada z nich jsou antioxidanty s preventivním účinkem na civilizační choroby, kardiovaskulární a nádorová onemocnění. V příspěvku je shrnuto pětileté sledování flavanoidů a prenylflavanoidů u českých odrůd chmele. Obsah a složení polyfenolových látek je sice odrůdově specifické, ale významně závisí i na ročníku sklizně a dalších faktorech. Obsah polyfenolů situovaných v hmotě hlávky přitom nekoresponduje s obsahem alfa kyselin a vzájemný poměr silně závisí na ročníku, což se projeví na množství polyfenolů ve chmelení.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů