All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Brewing microbiology - lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000129" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000129 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce

  • Original language description

    Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.

  • Czech name

    Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce

  • Czech description

    Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů