Brewing microbiology - lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000129" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000129 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce
Original language description
Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.
Czech name
Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce
Czech description
Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů