All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiology of brewing production - importance and diagnostics of lactic acid bacteria.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000105" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000105 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Bakterie mléčného kvašení představují heterogenní skupinu bakterií s jedním hlavním společným znakem - produkcí kyseliny mléčné, z nichž některé mohou být přítomny jako kontaminanty v pivovarnictví. Nejvíce riskantními rody jsou Lactobacillus a Pediococcus. Poster je zaměřen na techniky detekce mléčných bakterií v pivovarnické laboratoři. V první fázi studie byl růst sledován 53 kmenů Lactobacillus a Pediococcus na tuhlém kultivačním médiu, např. MRS agaru a jeho modifikacích, Raka-Ray, NBB, UBA atd. Studie rovněž obsahovala některá tekutá média. Vybrané kmeny byly pak použity v následné sadě pokusů - kontaminace piva na pivo adaptovanými a neadaptovanými bakteriemi. Při následném testování kultivačních médií byl MRS agar a jeho modifikace vyhodnocen jako nejúčinnější. Raka-Ray byl vyhodnocen jako nejméně vhodný pro detekci bakterií mléčného kvašení. Byla rovněž zhodnocena reálná užitečnost médií v laboratoři pivovaru. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.

  • Czech name

    Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Bakterie mléčného kvašení představují heterogenní skupinu bakterií s jedním hlavním společným znakem - produkcí kyseliny mléčné, z nichž některé mohou být přítomny jako kontaminanty v pivovarnictví. Nejvíce riskantními rody jsou Lactobacillus a Pediococcus. Poster je zaměřen na techniky detekce mléčných bakterií v pivovarnické laboratoři. V první fázi studie byl růst sledován 53 kmenů Lactobacillus a Pediococcus na tuhlém kultivačním médiu, např. MRS agaru a jeho modifikacích, Raka-Ray, NBB, UBA atd. Studie rovněž obsahovala některá tekutá média. Vybrané kmeny byly pak použity v následné sadě pokusů - kontaminace piva na pivo adaptovanými a neadaptovanými bakteriemi. Při následném testování kultivačních médií byl MRS agar a jeho modifikace vyhodnocen jako nejúčinnější. Raka-Ray byl vyhodnocen jako nejméně vhodný pro detekci bakterií mléčného kvašení. Byla rovněž zhodnocena reálná užitečnost médií v laboratoři pivovaru. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů