All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of yeast strain at filterability

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva

  • Original language description

    Cílem studie bylo porovnání třech kvasných kmenů pro ležáky, z toho dva pro České pivo. Studie probíhala za různých podmínek kvašení s cílem zjistit jejich vliv na filtrovatelnost piv připravených za dalších podmínek identických. Rozdíly byly pozorovány jak v chemickém složení, tak ve filtrovatelnosti jednotlivých piv. Byla diskutována povaha látek brzdících filtraci a vliv kvasničné kultury a jejich vliv na zlepšení filtrovatelnosti piv. Zajímavým jevem je vliv nižších mastných kyselin na průběh filtrovatelnosti. Testované české kmeny měly lepší filtrovatelnost než zahraniční kmen při všech podmínkách testu. Stat´ v tištěném sborníku: Membránové procesy v potravinářství 2018, str.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.

  • Czech name

    Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva

  • Czech description

    Cílem studie bylo porovnání třech kvasných kmenů pro ležáky, z toho dva pro České pivo. Studie probíhala za různých podmínek kvašení s cílem zjistit jejich vliv na filtrovatelnost piv připravených za dalších podmínek identických. Rozdíly byly pozorovány jak v chemickém složení, tak ve filtrovatelnosti jednotlivých piv. Byla diskutována povaha látek brzdících filtraci a vliv kvasničné kultury a jejich vliv na zlepšení filtrovatelnosti piv. Zajímavým jevem je vliv nižších mastných kyselin na průběh filtrovatelnosti. Testované české kmeny měly lepší filtrovatelnost než zahraniční kmen při všech podmínkách testu. Stat´ v tištěném sborníku: Membránové procesy v potravinářství 2018, str.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů