Influence of yeast strain at filterability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva
Original language description
Cílem studie bylo porovnání třech kvasných kmenů pro ležáky, z toho dva pro České pivo. Studie probíhala za různých podmínek kvašení s cílem zjistit jejich vliv na filtrovatelnost piv připravených za dalších podmínek identických. Rozdíly byly pozorovány jak v chemickém složení, tak ve filtrovatelnosti jednotlivých piv. Byla diskutována povaha látek brzdících filtraci a vliv kvasničné kultury a jejich vliv na zlepšení filtrovatelnosti piv. Zajímavým jevem je vliv nižších mastných kyselin na průběh filtrovatelnosti. Testované české kmeny měly lepší filtrovatelnost než zahraniční kmen při všech podmínkách testu. Stat´ v tištěném sborníku: Membránové procesy v potravinářství 2018, str.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.
Czech name
Vliv kvasného kmene na filtrovatelnost piva
Czech description
Cílem studie bylo porovnání třech kvasných kmenů pro ležáky, z toho dva pro České pivo. Studie probíhala za různých podmínek kvašení s cílem zjistit jejich vliv na filtrovatelnost piv připravených za dalších podmínek identických. Rozdíly byly pozorovány jak v chemickém složení, tak ve filtrovatelnosti jednotlivých piv. Byla diskutována povaha látek brzdících filtraci a vliv kvasničné kultury a jejich vliv na zlepšení filtrovatelnosti piv. Zajímavým jevem je vliv nižších mastných kyselin na průběh filtrovatelnosti. Testované české kmeny měly lepší filtrovatelnost než zahraniční kmen při všech podmínkách testu. Stat´ v tištěném sborníku: Membránové procesy v potravinářství 2018, str.50-64, Česká membránová platforma, z.s., Česká Lípa, ISBN 978-80-906831-4-3, Stráž pod Ralskem 18.10.2018, akce CST.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů