Contaminants in Czech beer: origin, health risk, hygiene limits, methods of determination and log-term monitoring
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000061" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000061 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu
Original language description
Zdravotní nezávadnost piva je stále diskutovaným tématem. V České republice existuje dobře propracovaný systém kontroly obsahu potenciálních kontaminant piva, které se pravidelně účastní řada velkých a středních pivovarů. Tato studie shrnuje pětileté výsledky a doplňuje je o původ, zdravotní rizika a hygienické limity kontrolovaných cizorodých látek a bakterií. Ze studie vyplývá, že zdravotní nezávadnost piv v České republice je na velmi dobré úrovni, což úzce souvisí s vysokou mírou hygienického stavu kontrolovaných provozů.
Czech name
Cizorodé látky v českém pivu: Původ, zdravotní rizika, hygienické limity, metody stanovení a dlouhodobý monitoring jejich výskytu
Czech description
Zdravotní nezávadnost piva je stále diskutovaným tématem. V České republice existuje dobře propracovaný systém kontroly obsahu potenciálních kontaminant piva, které se pravidelně účastní řada velkých a středních pivovarů. Tato studie shrnuje pětileté výsledky a doplňuje je o původ, zdravotní rizika a hygienické limity kontrolovaných cizorodých látek a bakterií. Ze studie vyplývá, že zdravotní nezávadnost piv v České republice je na velmi dobré úrovni, což úzce souvisí s vysokou mírou hygienického stavu kontrolovaných provozů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
30-39
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—