All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley Quality, crop 2018 in the cereal testing region

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000094" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000094 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti

  • Original language description

    Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.

  • Czech name

    Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti

  • Czech description

    Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů