Barley Quality, crop 2018 in the cereal testing region
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000094" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000094 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti
Original language description
Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.
Czech name
Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti
Czech description
Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů