All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of using original types of yeasts for the production of terroir wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000021" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000021 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/20:43919288

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti využití původních druhů kvasinek pro výrobu terroir vín

  • Original language description

    Článek je zaměřený na způsoby identifikace a selekce původních druhů kvasinek určených pro výrobu terroir vín. Mikrobiální diverzita hroznového moštu a vinařského prostředí koresponduje s konkrétním pěstebním místem révy vinné, tzv. terroir. Terroir je mimo klimatické a půdní podmínky charakterizován i autochtonními mikroorganizmy, které mají vliv na konečnou kvalitu vína. Identifikace a selekce autochtonních kvasinek může pozitivně ovlivnit organoleptické vlastnosti vína, zajistit bezproblémový průběh fermentace a také omezit mikrobiální kontaminaci. Studie byla realizována v České republice, v historických vinařských regionech – Velké Bílovice, Bzenec, Mikulov, Strážnice, Šobes, Valtice. Vzorky byly v příslušných lokalitách odebrány z listů révy vinné, z bobulí, z kalů, z moštu a v průběhu fermentace. V článku jsou prezentovány parciální výsledky této rozsáhlé studie – druhové zastoupení kvasinek v závislosti na původu vzorku (list, bobule, kaly, mošt), fázi kvašení hroznového moštu a na lokalitě.

  • Czech name

    Možnosti využití původních druhů kvasinek pro výrobu terroir vín

  • Czech description

    Článek je zaměřený na způsoby identifikace a selekce původních druhů kvasinek určených pro výrobu terroir vín. Mikrobiální diverzita hroznového moštu a vinařského prostředí koresponduje s konkrétním pěstebním místem révy vinné, tzv. terroir. Terroir je mimo klimatické a půdní podmínky charakterizován i autochtonními mikroorganizmy, které mají vliv na konečnou kvalitu vína. Identifikace a selekce autochtonních kvasinek může pozitivně ovlivnit organoleptické vlastnosti vína, zajistit bezproblémový průběh fermentace a také omezit mikrobiální kontaminaci. Studie byla realizována v České republice, v historických vinařských regionech – Velké Bílovice, Bzenec, Mikulov, Strážnice, Šobes, Valtice. Vzorky byly v příslušných lokalitách odebrány z listů révy vinné, z bobulí, z kalů, z moštu a v průběhu fermentace. V článku jsou prezentovány parciální výsledky této rozsáhlé studie – druhové zastoupení kvasinek v závislosti na původu vzorku (list, bobule, kaly, mošt), fázi kvašení hroznového moštu a na lokalitě.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Viticulture and enology for maintaining and restoring cultural identity wine regions in Moravia</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    13-17

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database