All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wild yeasts in breweries - neverending story?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000043 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Divoké kvasinky v pivovarech - neverendig story?

  • Original language description

    Pojem „divoké“ nebo „cizí“ kvasinky označuje kvasinky jiné než kulturní pivovarské kvasinky. Divoké kvasinky najdeme v různých fázích výroby piva, ale největší problémy způsobují v hlavním kvašení produkcí nežádoucích senzoricky aktivních látek. Divoké kvasinky rodu Saccharomyces jsou z tohoto pohledu považovány za rizikovější - mohou růst anaerobně a tím konkurovat kulturním kvasinkám při kvašení cukrů obsažených v mladině, přičemž produkují nežádoucí aromatické látky. Druhy non-Saccharomyces se podílí na tvorbě biofilmů a tím celkově zvyšují riziko mikrobiálního kažení piva. Mezi nejčastější kontaminanty v pivovaru patří rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula, Torulaspora a další. K detekci divokých kvasinek se používají převážně selektivní půdy v kombinaci s mikroskopií. V přednášce byla diskutována přítomnost divokých kvasinek v pivovarských provozech a stále aktuální schopnost těchto mikrobů kazit pivo. Přednáška byla prezentována na 40. Pivovarsko-sladařském semináři dne 21.10.2021 v Ostravě.

  • Czech name

    Divoké kvasinky v pivovarech - neverendig story?

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů