Wild yeasts in breweries - neverending story?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000043 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Divoké kvasinky v pivovarech - neverendig story?
Original language description
Pojem „divoké“ nebo „cizí“ kvasinky označuje kvasinky jiné než kulturní pivovarské kvasinky. Divoké kvasinky najdeme v různých fázích výroby piva, ale největší problémy způsobují v hlavním kvašení produkcí nežádoucích senzoricky aktivních látek. Divoké kvasinky rodu Saccharomyces jsou z tohoto pohledu považovány za rizikovější - mohou růst anaerobně a tím konkurovat kulturním kvasinkám při kvašení cukrů obsažených v mladině, přičemž produkují nežádoucí aromatické látky. Druhy non-Saccharomyces se podílí na tvorbě biofilmů a tím celkově zvyšují riziko mikrobiálního kažení piva. Mezi nejčastější kontaminanty v pivovaru patří rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula, Torulaspora a další. K detekci divokých kvasinek se používají převážně selektivní půdy v kombinaci s mikroskopií. V přednášce byla diskutována přítomnost divokých kvasinek v pivovarských provozech a stále aktuální schopnost těchto mikrobů kazit pivo. Přednáška byla prezentována na 40. Pivovarsko-sladařském semináři dne 21.10.2021 v Ostravě.
Czech name
Divoké kvasinky v pivovarech - neverendig story?
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů