Wild Yeasts in breweries – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000042" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000042 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
Original language description
Divoké kvasinky, tj. kvasinky odlišné od kulturních pivovarských kmenů, mohou způsobovat výrazné problémy ve výrobě piva. Mohou se objevit v různých fázích procesu, největší komplikace způsobují během hlavního kvašení. Mezi hlavní kontaminanty v pivovarech patří například rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula a Torulaspora. V rámci přednášky byly prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na přítomnost divokých kvasinek v pivovarských provozech, jejich schopnost růst v pivu a vliv na zhoršení kvality piva. Byla diskutována účinnost sanitačních prostředků proti těmto nežádoucím mikroorganismům. Přednáška na 30. pivovarsko-sladařských dnech v Českých Budějovicích, konaných ve dnech 30. 10. - 1.11.2024.
Czech name
Divoké kvasinky v pivovarech – Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů