Wild yeasts in brewery
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000047" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000047 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Divoké kvasinky v pivovarech
Original language description
Non-Saccharomyces se podílí na tvorbě biofilmů, a tím zvyšují riziko mikrobiálního kažení piva. Mezi nejčastější kontaminanty v pivovaru patří rody Saccharomyces, Candida, Hanseniaspora, Kluyveromyces, Rhodotorula, Torulaspora, „černé kvasinky“ a další. Přítomnost „černých kvasinek“ v prostředí pivovaru je velmi nežádoucí, a to nejen v souvislosti s kvalitou piva, ale hlavně z hygienického hlediska. Jedná se o kvasinky rodu Exophiala, které jsou lidským patogenem s vysokou úmrtností. V přednášce byla diskutována přítomnost divokých kvasinek v českých pivovarech a poškozených pivech. Přednáška byla prezentována na 41. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 19.10.2023.
Czech name
Divoké kvasinky v pivovarech
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů