All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of shortened mashing on selected malting parameters

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000055 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zkráceného rmutování na vybrané sladařské parametry

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit vliv zkráceného rmutování ze 60 minut na 30 minut při 70 °C na vybrané sladařské parametry: Sladovaných bylo 63 vzorků různých odrůd sladovnického ječmene ze sklizně 2014, které byly kongresně rmutovány. Vzorky uložené ve vakuu a chladu byly v roce 2019 opět rmutovány kongresně a zároveň modifikovanou metodou. Zákal při 90° byl nejvyšší u zkráceného způsobu rmutování. Vikozita sladiny byla stejná u kongresní sladiny z roku 2019 i zkráceného rmutování. Rozdíly u různých typů rmutování byly u parametru dosažitelného stupně prokvašení, polyfenoly nebo barva sladiny byly statisticky méně významné. Extrakt moučky v sušině, alfa-aminodusík, Kolbachovo číslo a rozpustný dusík byly parametry, u kterých nebyly statisticky významné rozdíly. U parametru beta-glukany ve sladině byly nejvyšší hodnoty u kongresního rmutování v roce 2014. Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Vítkovice, ČR.

  • Czech name

    Vliv zkráceného rmutování na vybrané sladařské parametry

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů