Effect of shortened mashing on selected malting parameters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000055 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zkráceného rmutování na vybrané sladařské parametry
Original language description
Cílem práce bylo zjistit vliv zkráceného rmutování ze 60 minut na 30 minut při 70 °C na vybrané sladařské parametry: Sladovaných bylo 63 vzorků různých odrůd sladovnického ječmene ze sklizně 2014, které byly kongresně rmutovány. Vzorky uložené ve vakuu a chladu byly v roce 2019 opět rmutovány kongresně a zároveň modifikovanou metodou. Zákal při 90° byl nejvyšší u zkráceného způsobu rmutování. Vikozita sladiny byla stejná u kongresní sladiny z roku 2019 i zkráceného rmutování. Rozdíly u různých typů rmutování byly u parametru dosažitelného stupně prokvašení, polyfenoly nebo barva sladiny byly statisticky méně významné. Extrakt moučky v sušině, alfa-aminodusík, Kolbachovo číslo a rozpustný dusík byly parametry, u kterých nebyly statisticky významné rozdíly. U parametru beta-glukany ve sladině byly nejvyšší hodnoty u kongresního rmutování v roce 2014. Poster. 40. Pivovarsko-sladařský seminář 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Vítkovice, ČR.
Czech name
Vliv zkráceného rmutování na vybrané sladařské parametry
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů