Quality of malting barley and malt from the 2024 harvest
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000034" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000034 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita sladovnického ječmene a sladu ze sklizně roku 2024
Original language description
Z výsledků analyzovaných vzorků vyplývá nízký obsah dusíkatých látek, ale s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,6 % do 13,3 %. Z nevyhovujících vzorků převládaly vzorky s nízkym obsahem dusíkatých látek v zrnu ječmene. Zrno ječmene bylo, v porovnání s předešlí sklizní, víc citlivé na vodu a při máčení lépe přijímalo vodu. Slad měl průměrný obsah extraktu, příznivé hodnoty amylolytického, cytolytického a proteolytického rozluštění. Zvýšení diastatické mohutnosti naznačuje dobrou enzymatickou aktivitu sladu. Velmi vysoký gushingový potenciál sladu byl zjištěn u 13 % vzorků. Celkově lze kvalitu sklizně sladovnického ječmene hodnotit jako velmi dobrou.
Czech name
Kvalita sladovnického ječmene a sladu ze sklizně roku 2024
Czech description
—
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Brno
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
13
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce