New criteria of evaluation of malting barley and malt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F97%3A%230000243" target="_blank" >RIV/60193697:_____/97:#0000243 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu
Original language description
S ohledem na současné potřeby sladařského průmyslu již nestačí stanovení základních technologických parametrů. Podstatné je jak rychle a jakým způsobem probíhají rozkladné procesy a změny uvnitř endospermu zrna. Modifikace sladu vyjadřuje úroveň jeho rozluštění, tj. hloubku rozkladných procesů. Homogenita vyjadřuje vyrovnanost rozluštění v partii obilek. Stanovení homogenita a modifikace objektivně informuje o stavu endospermu po sladování.
Czech name
Nová kritéria hodnocení sladovnického ječmene a sladu
Czech description
S ohledem na současné potřeby sladařského průmyslu již nestačí stanovení základních technologických parametrů. Podstatné je jak rychle a jakým způsobem probíhají rozkladné procesy a změny uvnitř endospermu zrna. Modifikace sladu vyjadřuje úroveň jeho rozluštění, tj. hloubku rozkladných procesů. Homogenita vyjadřuje vyrovnanost rozluštění v partii obilek. Stanovení homogenita a modifikace objektivně informuje o stavu endospermu po sladování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Research and evaluation of quality of food cereals )wheat, barley rye, oats).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1997
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové pohledy na jakost produktů rostlinného původu
ISBN
80-902436-0-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
100-104
Publisher name
VÚ pícninářský
Place of publication
Troubsko
Event location
Brno
Event date
Oct 22, 1997
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—