How to reduce food waste? Handbook on food waste reduction in catering.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60456540%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60456540:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování
Original language description
Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.
Czech name
Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování
Czech description
Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
50602 - Public administration
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Food Waste Reduction in Catering</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů