All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

How to reduce food waste? Handbook on food waste reduction in catering.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60456540%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60456540:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování

  • Original language description

    Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.

  • Czech name

    Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování

  • Czech description

    Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50602 - Public administration

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Food Waste Reduction in Catering</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů