All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the culture of eating and lifestyle of citizens in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A65093" target="_blank" >RIV/60460709:41110/14:65093 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    ZMĚNY V KULTUŘE STRAVOVÁNÍ A ŽIVOTNÍ STYL OBČANŮ V ČR

  • Original language description

    Ekonomická reforma v ČR (transformace české ekonomiky) v devadesátých letech minulého století představovala přechod z centrálně řízeného hospodářství na tržní ekonomiku. Tento proces zasáhl nejen sféru podnikání či institucionální, ale společnost jako celek. Citelně se dotkla každého jedince přímo nebo zprostředkovaně, ať už v postavení nadřízeného (manažera) či podřízeného nebo v roli zaměstnance, zákazníka, spotřebitele, hosta, klienta, pacienta či jen uživatele se svými potřebami, zájmy a přáními. Radikálně změněné ekonomické podmínky v ČR determinovaly postupně změny v chování spotřebitele a ovlivnily jeho nákupní, spotřební, stravovací, ale i pracovní a tím i kulturní návyky včetně kultury stravování. Žijeme nyní zdravěji, je kultura našeho stravování a náš životní styl na vyšší úrovni než před rokem 1989? Odpověď na tuto otázku není jednoduchá a hluboce zasahuje do sféry stravování obecně.

  • Czech name

    ZMĚNY V KULTUŘE STRAVOVÁNÍ A ŽIVOTNÍ STYL OBČANŮ V ČR

  • Czech description

    Ekonomická reforma v ČR (transformace české ekonomiky) v devadesátých letech minulého století představovala přechod z centrálně řízeného hospodářství na tržní ekonomiku. Tento proces zasáhl nejen sféru podnikání či institucionální, ale společnost jako celek. Citelně se dotkla každého jedince přímo nebo zprostředkovaně, ať už v postavení nadřízeného (manažera) či podřízeného nebo v roli zaměstnance, zákazníka, spotřebitele, hosta, klienta, pacienta či jen uživatele se svými potřebami, zájmy a přáními. Radikálně změněné ekonomické podmínky v ČR determinovaly postupně změny v chování spotřebitele a ovlivnily jeho nákupní, spotřební, stravovací, ale i pracovní a tím i kulturní návyky včetně kultury stravování. Žijeme nyní zdravěji, je kultura našeho stravování a náš životní styl na vyšší úrovni než před rokem 1989? Odpověď na tuto otázku není jednoduchá a hluboce zasahuje do sféry stravování obecně.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    SOCIOEKONOMICKÉ ASPEKTY TRVALE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ČESKÉ REPUBLIKY 10 LET PO VSTUPU DO EVROPSKÉ UNIE

  • ISBN

    978-80-87472-69-9

  • Number of pages of the result

    8

  • Pages from-to

    77-84

  • Number of pages of the book

    172

  • Publisher name

    Vysoká škola evropských a regionálních studií

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter