Occurrence and determonation of bifidobacteria in fermented milk products and food supplements.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002705" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002705 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích
Original language description
Bifidobakterie jsou často používány jako probiotické kultury. Tyto bakterie jsou zejména v poslední době přidávány do fermentovaných mléčných výrobků, sýrů, cukrovinek, zmrzlin a rozličných potravních doplňků. Tato práce popisuje stanovení a izolaci bifidobakterií z komerčních produktů zakoupených na českém a zahraničním trhu. Vybrané izoláty byly identifikovány a charakterizovány. Výrobky lze podle zjištěných počtů bifidobakterií rozdělit na produkty s pravidelným a vysokým výskytem bifidobakterií (počty bifidobakterií okolo 106 /g , lyofilizované preparáty, některé mléčné fermentované výrobky), výrobky s nepravidelným nebo nízkým výskytem bifidobakterií (některé mléčné fermentované výrobky, másla) a výrobky ve kterých nebyly bifidobakterie nalezeny(některé potravní doplňky). Kmeny izolované z mléčných kvašených výrobků byly většinou identifikovány jako Bifidobacterium animalis. Izolované kmeny byly zpravidla odolnější vůči žluči v porovnání se sbírkovými kmeny a měly rozdílné růstové
Czech name
Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník celostátní přehlídky sýrů "Mléko a sýry 2001"
ISBN
80-86238-12-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
83-86
Publisher name
ČMsM
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—