Lactose content in milk and some milk products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003795" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003795 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
Original language description
Byl sledován obsah laktosy v mléce dojnic různých plemen z 8 farem v České republice. Byly shledány statisticky významné rozdíly v obsahu laktosy v mléce dojnic chovaných na různých farmách, vliv plemene na obsah laktosy prokázán nebyl. Hladiny laktosy vmodelově připravených jogurtech v průběhu zrání potvrdily předpoklad, že během fermentace dochází ke snižování obsahu laktosy. Pokud bylo při výrobě jogurtů tepelně ošetřené mléko zahuštěno sušeným mlékem došlo k vzestupu obsahu laktosy ve výchozí směs i, a to na takovou úroveň , že i po ukončení fermentace byl obsah laktosy u poloviny připravených jogurtů vyšší než u průměrného vzorku mléka tj. 4,80 %.
Czech name
Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník referátů z mezinárodní konference Katedry chovu skotu a mlékařství ČZU v Praze "Den mléka 2002"
ISBN
80-213-0900-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
30-32
Publisher name
Česká zemědělská univerzita
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
May 23, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—