All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of selected parametres from Goat milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00000951" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00000951 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vybraných parametrů kozího mléka

  • Original language description

    V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.

  • Czech name

    Sledování vybraných parametrů kozího mléka

  • Czech description

    V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník referátů ze semináře Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IV.

  • ISBN

    978-80-7375-057-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    40-41

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article