Monitoring of selected parametres from Goat milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00000951" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00000951 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování vybraných parametrů kozího mléka
Original language description
V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.
Czech name
Sledování vybraných parametrů kozího mléka
Czech description
V práci byl sledován obsah bílkovin (B), tuku (T), laktózy (L), tukuprosté sušiny (TPS) a obsah somatických buněk (SB) v syrovém kozím mléce z Kozí farmy Šošůvka v Jihomoravském kraji. Vzorky byly odebírány po odstavu kůzlat od dubna 2005 do listopadu téhož roku. Pro stanovení jednotlivých složek byly použity fyzikálně-chemické metody, které podávají informace o jejich průměrném obsahu v mléce. Těmito metodami byl stanoven obsah bílkovin 2,78 %, tuku 3,06 %, laktózy 4,52 %, tukuprosté sušiny 7,84 % a počet somatických buněk 1875 tis./ml. Na kozí mléko působí celá řada faktorů, které mají přímý vliv na jeho složení. Zejména vliv výživy, kde významný byl přechod z letní krmné dávky na zimní krmnou dávku a naopak.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník referátů ze semináře Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IV.
ISBN
978-80-7375-057-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
40-41
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—