Oligosaccharides in seeds of Pea
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005309" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005309 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Oligosacharidy v semenech hrachu
Original language description
Oligosacharidy (rafinóza, stachyóza a verbaskóza) jsou spojovány především s nepopulární flatulencí po konzumaci luštěnin. Cest k jejich snížení v semenech luskovin existuje celá řada, a však měli bychom k výběru vhodné metody přistupovat uváženě. Důvodem je jejich nezastupitelná funkce v životních procesech rostliny. Hrají významnou roli v toleranci k vysychání a jsou zdrojem energie při klíčení. Jako vhodný způsob se jeví biologické metody detoxikace semen (nakličování, sušení), pro které je nutná vysoká klíčivost a vitalita semen.
Czech name
Oligosacharidy v semenech hrachu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - Osivo a sadba
ISBN
80-213-0997-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
115-117
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
ČZU Praha
Event date
Feb 6, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—