All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of polyphenolic antioxidants and phenolcarboxylic aciods in selected organs of yacon [Smallanthus sonchifolia (Poepp. et Endl.) H. Robinson]

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005427" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005427 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah polyfenolických antioxidantů a fenolkarboxylových kyselin ve vybraných orgánech jakonu [Smallanthus sonchifolia (Poepp. et Endl.) H. Robinson]

  • Original language description

    Nejvíce zastoupené fenolické kyseliny nalezené v jakonu jsou chlorogenová > 3,5-dikávoylchinová > kávová kyselina. Další fenolické kyseliny, např. ferulová kyselina a další vázané formy kávové kyseliny jsou přítomné pouze ve stopách. Z hlediska zastoupení fenolkarboxylových kyselin lze orgány jakonu srovnat do řady kaudexy > listy > stonek > hlízy. Kaudexy se liší od ostatních orgánů jakonu výrazně vyšším obsahem fenolických kyselin, jejichž obsahy ve stonku a v hlízách jsou téměř srovnatelné. Zatímco vkaudexech a hlízách je nejvíce zastoupenou kyselinou chlorogenová kyselina a v listech 3,5-dikávoylchinová kyselina, ve stonku je to jejich metabolický prekurzor kávová kyselina. Fenolické kyseliny odvozené od skořicové kyseliny, především chlorogenová kyselina a její izomery, jsou významnými antioxidanty jakonu.

  • Czech name

    Obsah polyfenolických antioxidantů a fenolkarboxylových kyselin ve vybraných orgánech jakonu [Smallanthus sonchifolia (Poepp. et Endl.) H. Robinson]

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamíny 2003 - Přírodní antioxidanty a volné radikály

  • ISBN

    80-7194-549-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    89-97

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Univerzita Pardubice

  • Event date

    Sep 15, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article