Survival of bifidobacteria in dairy products during shelf life
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7081" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7081 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby
Original language description
Cílem naší práce bylo sledovat počty bifidobakterií ve vybraných mléčných výrobcích během záruční doby. Dalším úkolem bylo izolovat a identifikovat bifidobakterie z těchto výrobků. Bylo sledováno 6 mléčných výrobků. Stanovení počtu a izolace bifidobakterií byla provedena pomocí TPY agaru modifikovaného přídavkem mupirocinu. Izoláty byly identifikovány na rodovou úroveň stanovením aktivity fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Bifidobakterie byly charakterizovány pomocí API 50 CHL a API ID 32 A Rapid testů, byla stanovena jejich schopnost růstu při 46°C a na základě výsledků těchto testů byly identifikovány pomocí počítačového programu Bacter. Identifikace byla provedena rovněž metodou PCR s použitím rodově a druhově specifických primerů. Modifikovaný TPY agar se ukázal jako vhodný pro izolaci a stanovení počtu bifidobakterií v mléčných výrobcích, všechny izoláty byly určeny jako bifidobakterie. U čtyř mléčných výrobků dosahovaly průměrné počty bifidobakterií požadované hodnoty 106 CFU/ml vý
Czech name
Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby
Czech description
Cílem naší práce bylo sledovat počty bifidobakterií ve vybraných mléčných výrobcích během záruční doby. Dalším úkolem bylo izolovat a identifikovat bifidobakterie z těchto výrobků. Bylo sledováno 6 mléčných výrobků. Stanovení počtu a izolace bifidobakterií byla provedena pomocí TPY agaru modifikovaného přídavkem mupirocinu. Izoláty byly identifikovány na rodovou úroveň stanovením aktivity fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Bifidobakterie byly charakterizovány pomocí API 50 CHL a API ID 32 A Rapid testů, byla stanovena jejich schopnost růstu při 46°C a na základě výsledků těchto testů byly identifikovány pomocí počítačového programu Bacter. Identifikace byla provedena rovněž metodou PCR s použitím rodově a druhově specifických primerů. Modifikovaný TPY agar se ukázal jako vhodný pro izolaci a stanovení počtu bifidobakterií v mléčných výrobcích, všechny izoláty byly určeny jako bifidobakterie. U čtyř mléčných výrobků dosahovaly průměrné počty bifidobakterií požadované hodnoty 106 CFU/ml vý
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mléko a sýry 2004. Celostátní přehlídky sýrů.
ISBN
978-80-86238-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
75-79
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 10, 2004
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—