Comparison of the quality of canned and semi-canned pork meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83580" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83580 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/20:43920287
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-4/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-4/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání kvality masových vepřových konzerv a polokonzerv
Original language description
Údržnost a kvalita masových konzerv a polokonzerv byla a stále je důležitým tématem. K hodnocení jejich kvality a zdravotní nezávadnosti se využívají především chemické a mikrobiologické parametry. Ještě před druhou světovou válkou převládala domácí výroba konzerv nad průmyslovým zpracováním. U těchto druhů zpracování se lišily i využité obalové materiály, zatímco průmysl dával přednost pevným kovovým obalům, u domácích konzerv převládalo balení do dostupnějších skleněných obalů. V práci jsou porovnávány kvalitativní znaky současně vyráběných produktů s produkty, které byly vyrobeny v domácích podmínkách v době druhé světové války. K jejich výrobě byly využity zavařovací sklenice REX od firmy O. Lowy - sklárna Mštinov (1919-1938). K posouzení kvality zpracování masných výrobků byl hodnocen výskyt sporulujících aerobních mikroorganismů (Bacillus spp.) a anaerobních mikroorganismů (Clostrididum spp.), koncentrace sekundárních oxidačních produktů lipidů (TBARS), číslo kyselosti, analýza těkavých látek,
Czech name
Porovnání kvality masových vepřových konzerv a polokonzerv
Czech description
Údržnost a kvalita masových konzerv a polokonzerv byla a stále je důležitým tématem. K hodnocení jejich kvality a zdravotní nezávadnosti se využívají především chemické a mikrobiologické parametry. Ještě před druhou světovou válkou převládala domácí výroba konzerv nad průmyslovým zpracováním. U těchto druhů zpracování se lišily i využité obalové materiály, zatímco průmysl dával přednost pevným kovovým obalům, u domácích konzerv převládalo balení do dostupnějších skleněných obalů. V práci jsou porovnávány kvalitativní znaky současně vyráběných produktů s produkty, které byly vyrobeny v domácích podmínkách v době druhé světové války. K jejich výrobě byly využity zavařovací sklenice REX od firmy O. Lowy - sklárna Mštinov (1919-1938). K posouzení kvality zpracování masných výrobků byl hodnocen výskyt sporulujících aerobních mikroorganismů (Bacillus spp.) a anaerobních mikroorganismů (Clostrididum spp.), koncentrace sekundárních oxidačních produktů lipidů (TBARS), číslo kyselosti, analýza těkavých látek,
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
1210-4086
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
N
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
12-16
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—