All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of egg content of pasta

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008366" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008366 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník

  • Original language description

    Falšování vaječných výrobků představuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné nebo použití nižšího podílu vaječné hmoty než je minimální množství, které předepisují jednotlivé komoditní vyhlášky Zákona o potravinách č. 110/1197 Sb. Na základěliterárních odkazů a možností laboratoře byly vytipovány následující markery (charakteristické složky) vaječného podílu: obsah cholesterolu, obsah fosforu, obsah a složení mastných kyselin, obsah lysozymu, barva (tristimulus koeficienty L,a,b). Pro poso uzení variability složení vajec v místních podmínkách byl výše zmíněnými metodami zanalyzován soubor vajec od různých dodavatelů. Zároveň byly analýze podrobeny i další suroviny používané při výrobě sledovaných vaječných výrobků (mouka). Byly provedeny rozbory 15 druhů těstovin. Statistickým zpracováním obsahu jednotlivých markerů byl na základě tabelovaných dat a experimentálně zjištěných hodnot (analýza surovin a 3 řad modelových vzorků) odhadnut vaječný podíl ve výrobcích. Na základě p

  • Czech name

    Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    158-161

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr (ČR)

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article